Wie zijn wij

Stichting FriendsRun4Life is in september 2013 opgericht door Colin Bosch, Marc Ariëns en Ronald van Loveren. De stichting heeft als doel het organiseren van een team dat mee doet aan de jaarlijkse Roparun. Om te kunnen deelnemen aan dit evenement zullen de stichting en alle deelnemers binnen het team zich volledig inzetten om zoveel mogelijk geld en andere middelen binnen te halen t.b.v. het deelnemen aan de Roparun. Door middel van het binnen halen van sponsors/donateurs, verkopen van loten, het organiseren van diverse activiteiten en alle andere initiatieven zullen we onze inkomsten generen. De uitgaven die worden gedaan zullen uitsluitend zijn om aan de Roparun te kunnen deelnemen, het bedrag dat uiteindelijk overblijft, zal volledig worden afgedragen aan de Stichting Roparun.

 

Wat is Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. 

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

De drie teams met de hoogste opbrengst en de zes teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun wat een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekend gemaakt. De afgelopen edities van de Roparun is al meer dan 78 miljoen euro opgehaald voor zorg aan mensen met kanker.

 

Colin Bosch

Colin Bosch

Voorzitter

c.bosch@chello.nl

06-30 49 14 58

Ronald van Loveren

Ronald van Loveren

Penningmeester

info@solide.org

06-53 10 99 86

Marc Ariëns

Marc Ariëns

Secretaris

m.ariens@ariens-pm.nl

06-54 91 38 88

Over ons

Koningstraat 24
6641 KS Beuningen

KvK 58766928
Rabobank NL27 RABO 0123483867

E-mailadres
info@FriendsRun4Life.com

Telefoonnummer
06 – 53 10 99 86

Volg ons