Een kleine week geleden was het zover. Verschillende leden van FriendsRun4Life stonden aan de start van de 7 of de 15 kilometer. Hoe is het hun vergaan?

Wesley
“Voor mij was het de eerste keer dat ik meer dan 10 kilometer rende én de eerste keer dat ik non-stop rende. Ik had het eigenlijk zwaarder verwacht. Voor mij was de 10 kilometer het point of no return. Vanaf dat punt waren het kilometers die ik nooit eerder gelopen had en moest het op karakter. Maar ik dacht aan anderen, die dit zouden willen, maar niet meer kunnen en ik ben door gelopen. Blik op nul en gaan. Ik vond het mooi om te beleven. Voor nu is het goed, maar volgend jaar wil ik harder.”

Philip
“Het was de eerste keer dat ik de Zevenheuvelenloop liep. Het leek me altijd zo ontzettend druk en dat was het ook. Ik vond het te druk om prettig te lopen. Liep constant te slalommen tussen de mensen door. Maar het was wel heel gezellig met al die support langs de kant. Nu, een dag later, gaat het qua spieren prima.”

Reinoud
“Na een paar keer aan de kant staan kon ik nu eindelijk zelf lopen. De volledige vijftien is nog wat te lang voor me, maar de zeven van de nacht waren precies goed. Het parcours is erg sfeervol in het donker, vooral met de reflectie van alle straatverlichting op het natte wegdek. Naast stug doorlopen was het ook genieten. Ik ben blij dat ik de tijd gehaald heb waarop ik hoopte.” Reinoud liep de 7 kilometer in 30.42 minuten.

Femke
“Wat was ik blij dat ik samen met Jenny op pad kon om de 7 heuvelen te lopen. Daar we beide niet in goede conditie en volledig fit zijn, gaf dat iets meer vertrouwen. Tenslotte zijn we goed in samen trainen en weten we elkaar op moeilijke momenten er doorheen te slepen. Helaas heb ik bij 5 km afscheid moeten nemen van Jenny. Het was een mooie loop en doordat ik er me er van tevoren al bij had neergelegd geen pr te lopen, ging het naar omstandigheden goed. Ik heb er ook van kunnen genieten. De zijwind op de heuvels viel even tegen, maar ik ben toch weer blij en trots dat ik zonder pijntjes heb kunnen lopen. Op naar volgend jaar. Dan zullen we hopelijk ook weer in goede conditie met veel plezier samen de heuvels over gaan!”

Astrid
“Heerlijk gelopen! Het is echt tof om dit prachtparcours te rennen. De wind was wel stormachtig en ik werd op een open stuk van de route echt opzij gezet door de wind! Maar met ons Roparun doel voor ogen voelde ik me supergemotiveerd en dankbaar om dit te kunnen doen. Op naar een volgende loop!”

Jenny
“Mijn Zevenheuvelenloop was niet wat ik ervan gehoopt had. Ik merkte al heel snel dat ik weinig energie had en halverwege kreeg ik kramp in mijn kuiten. Ik was heel blij dat ik samen met Femke kon starten, maar ik heb haar al vrij vlot gezegd dat ze lekker door moest lopen. Wat mij betreft deze run zo snel mogelijk vergeten en rustig verder trainen zodat ik er in mei tijdens de Roparun wel sta.”