Colin Bosch is één van de drie, die met elkaar de harde kern vormen. De eerste editie was Colin al loper, vorig jaar  trok hij de kar als captain van team FriendsRun4Life. Deze editie zal Colin de route dus weer rennend afleggen. Colin is een echter verbinder. Dus behalve dat hij zijn eigen bijdrage levert, motiveert hij anderen en zet zich in voor het teamgevoel. Het sámen door de ups en de downs komen en met elkáár over de finishlijn gaan, draagt Colin hoog in het vaandel. En dat is precies wat je moet hebben bij de Roparun. 

Raymond van Schaik is de rustiger renner, die gewoon doet wat hij moet doen. Vorig jaar als rende en navigeerde hij de weg naar huis in team FriendsRun4Life. Dit jaar heeft Raymond weer een plek in de lopersbasis. En dat gaat helemaal goedkomen. Raymond is van het type ‘een man een man, een woord een woord’. Dus als hij zegt dat hij er klaar voor is, dan is hij dat!

Peter Scheeren is een ervaren Roparunner. Dat Peter wel in is voor een spontaan avontuur, bewees hij wel met zijn eerste Roparundeelname, enkele jaren geleden: een week voor de start werd hem gevraagd mee te gaan! En hij ging, met succes en plezier. De Roparun en hij lieten elkaar niet meer los, en zo komt Peter dit jaar uit als loper voor ons team. Zijn zesde deelnamejaar inmiddels, dus met die ervaring zitten we gebeiteld!

Jenny Kamstra is een FriendsRun4Lifer van het eerste uur. De eerste editie was ze loper, de tweede keer ging ze mee als verzorger. Dit jaar zal Jenny de etappes weer rennend trotseren. Ze traint, oefent, rekt, strekt en doet aan allerlei wedstrijden mee in ‘de aanloop naar’. Maar niks zo mooi als de enige echte Roparun, waar ze ongetwijfeld klaar voor is!

Femke Kobossen is ook een ouwe getrouwe in team FriendsRun4Life. Ze kwam al twee keer eerder als renner uit voor dit team. En die rol past haar, want ook dit jaar trotseert ze de kilometers op haar renschoenen. Ze heeft een marathon, diverse halve marathons en andere wedstrijden op haar naam geschreven. Femke heeft dan ook vertrouwd veel kilometers in de benen om de Roparun weer aan te kunnen. Kom maar op!

Xander Vendrig is een geval apart. Deze boomhoge sportman houdt het niet alleen bij een dagelijks stukje rennen. Hij brengt namelijk ook veel van zijn vrije tijd door met diepzeeduiken; en gaat dan ook echt heel diep. Met zijn turbolongen en tomeloze energie is Xander eigenlijk altijd geneigd om diep te gaan. Dus mocht je binnenkort iets voorbij zien schieten waarvan je denkt: wat zoefde daar nou…? Dan heb je grote kans dat het Xander was.

Philip Schaart deed vorig jaar ook mee met team FriendsRun4Life. Met krachtig tempo rende hij toen door Duitsland en Nederland. En dat zal hij dit jaar weer doen. Deze no-nonsense man weet waar hij voor staat en twijfelt niet of het wel gaat lukken. Hij gaat gewoon. Zelfverzekerd en doelgericht zal Philip ook dit jaar weer busje uit, busje in gaan en met rechte rug de etappes doorlopen.

Astrid Damstra deed ook vorig jaar mee als loper van team FriendsRun4Life. Haar enthousiasme sleurde haar toen succesvol door de zwaardere momenten van de Roparun heen. Na afloop zinderde de adrenaline nog weken door het lijf, dus de blijdschap is groot dat ze ook dit jaar weer als loper kan deelnemen. Enthousiasme is haar motor, wanneer het om rennen in de Roparun gaat. Gas erop dus!