Petra van Dorland doet dit jaar voor het eerst mee met team FriendsRun4Life, maar heeft al eerder als fietser deelgenomen aan de Roparun met een ander team. Ze kent het klappen van de zweep dus, en zal ook bij ons als fietser aan de slag zijn. Dat Petra gemotiveerd is om zich in te zetten voor het goede doel hebben we in de voorbereiding goed gemerkt: Petra had binnen een maand al voor een half leger aan gesponsorde voedingsmiddelen op de kop getikt!

Edwin van den Hazel is een ouwe rot in het Roparunleven: al 7 keer eerder fietste hij mee, waarvan afgelopen jaar als fietser bij team FriendsRun4Life. Edwin is van het type ‘niet lullen maar poetsen’. Ook dit jaar gaat hij als fietser mee. Als rustige baken koerst hij de lopers zelfverzekerd door de etappes heen. Maar pas op voor deze rustige man: als hij ziet dat het proces beter kan scoort hij raak met zijn tips en ideeën! 

Wiebe Kastelein is nieuw teamlid, maar ervaren Roparunfietser. Helemaal uit het Friese Wolvega is hij aangesloten bij ons team, waarvan het epicentrum in Beuningen ligt. Dát noemen we nog eens motivatie! En Wiebe weet wat hij doet, want ook hij doet dit jaar al voor de 7e keer mee aan de Roparun.

Yvette Faber maakt onze wielerploeg compleet. Ze doet voor het eerst mee met de Roparun. Voor Yvette is het samenwerken in teamverband de sleutel naar een toffe ervaring. En laat de Roparun nou bij uitstek een mega team-evenement zijn! Yvette zit dan ook stevig in het zadel bij team FriendsRun4Life. Als fietser zal zij de dag- en nachtetappes trotseren om op Pinkstermaandag met het hele team te kunnen schitteren op de Coolsingel!

Tom Stagles is ook een ervaren Roparundeelnemer. Al jaren deed hij mee met een bedrijfsteam. Vorig jaar navigeerde deze geboren Engelsman bij team FriendsRun4Life. Hij loodste ons met precisie van Hamburg naar Rotjeknor. Scherpzinnig en gefocust wanneer het moet; lolbroekend, met zijn droge Engelse humor, wanneer dat kan. Tom zal ook dit jaar weer zijn bijdrage leveren als chauffeur en navigator. We zullen dus vast niet van het padje raken!

Erik van den Tillaar doet dit jaar voor het eerst mee met de Roparun. Enthousiast gemaakt door één vd drie Misters FriendsRun4Life, kon hij het aanbod niet weerstaan. En zo zal Erik dit jaar als chauffeur en navigator bijdragen aan het team. Maar denk niet dat Erik een groentje is in sportieve uitdagingen, ook voor een goed doel. Hij doet aan hardlopen, houdt van een robbertje mountainbiken op z’n tijd, en hij trotseerde enkele jaren geleden al de Alpe d’Huzes. Een sportieve man achter het stuur dus.

Marc Ariëns heeft dit jaar de taak van chauffeur/navigator op zich genomen. Het eerste jaar van team FriendsRun4Life was Marc teamcaptain en vorig jaar was hij als loper in het team actief. Marcs humor en grote relativeringsvermogen waren toen onmisbaar en droegen eraan bij dat het team de dipmomenten glansrijk overwonnen. De rol van chauffeur zal hem vast ook passen als een maatpak, met zijn uitdagende humor en z’n ‘je maakt me de pis niet lauw’-mentaliteit. Wij verheugen ons er al op om bij deze man  in het busje te zitten!

Onze nieuwste loot aan de FriendsRun4Life-stam is gelijk ook onze nestor. Ruud de Groot versterkt ons team als chauffeur en navigator. Ruud heeft al wel twee jaar ervaring met het Roparun-gebeuren, maar dan bij een ander team. En zoals dat gaat… voor je het weet raak je met het Ropa-virus besmet. En daarom hoefde hij niet te twijfelen toen hij las dat ons team nog een extra mannetje kon gebruiken! Voor zijn beroep bestuurt Ruud de huisartsenpost ambulance. Als we het hebben over rijden in hectische situaties brengt hij dus een dijk van een ervaring mee. Zijn we blij mee!