Dat je de Roparun niet zomaar ‘ff’ loopt mag duidelijke zijn. 65 km in 48 uur hardlopen is niet niks. Maar hoe train je nu hiervoor? Tja zoals er meerdere wegen (Roparunroutes) naar Rotterdam leiden, zo zijn er ook meerdere mogelijkheden om je voor te bereiden. Er wordt veelal geroepen dat wanneer je een Halve Marathon in goed 2 uur kan volbrengen en je bent de volgende dag nog lekker fris dan zit het wel goed. Niet iedereen is het hiermee eens. Het continue afwisselen en rust tussendoor is toch een aparte ervaring. Dus veel teams en lopers trainen hier ook op. Ons team heeft diverse teamtrainingen ingeplanned echter kan je dit ook op jezelf oefenen. Zo ook teamgenoot Edwin van Velzen. Vorig jaar verantwoordelijk voor de catering en dit jaar wilt hij (20 kg lichter) de Roparun lopen. Hieronder een verslagje van een trainingsdag van Edwin….

 

Zaterdag 4 April 2015

5:45 uur               gaat de wekker, shit nu al denk ik….ja het is zo, kwam gisteren niet in slaap op de één of andere manier, misschien toch een beetje nerveus voor vandaag…?

6:30 uur               zo uit bed, wat gegeten en kop hete kwast (zonder suiker)….heerlijk zo op de vroege morgen, Dani uitgelaten en nu nog even mijn rituelen afwerken alvorens ik kan lopen. Ik moet er rekening mee houden dat ik niet overal zulke boodschappen kan gaan zitten doen dus moet het voor het lopen….

7:03 uur               Mijn eerste rond begint, ik heb diverse routes gepland, in totaal 4 routes en ik moet ze allemaal minstens twee keer lopen….de langste eigen drie keer om rond de 17,5 km uit te komen.

7:20 uur               Ben weer thuis en zit nu op dit tijdstip achter de laptop mijn dagboek bij te houden van de dag van vandaag. De rust die ik neem is tussen de 30 en 35/40 minuten. Eerste rondje was weer ff pittig maar ben rustiger gestart dan het met team vorige week, ik liep te hard van stapel en ik weet, ook bij wedstrijden dat ik dat niet moet doen….ik ben een diesel en moet het hebben van mijn duurlopen en niet van mijn sprint want dan loop ik blessures op en mezelf stuk.

7:54 uur               Mijn tweede rondje zit er op 3,55 km in totaal gelopen, zal wel een zootje worden met al die lijntjes op mijn horloge….Ging al beter als het eerste rondje, wel even mijn schoen uit gedaan omdat hij denk ik links te strak zit op mijn wreef..

9:05 uur               Mijn eerste lange route erop zitten +/- 2,2 km, ik heb er in totaal 3 gepland om op mijn kilometers uit te komen. Ik heb nu vier rondes gelopen maar moet nog bijna 10 kilometer in totaal afleggen, tot nu gaat het lekker, toch iets last van mijn wreef…of mijn veters nu te strak zitten betwijfel ik….als het maar geen jicht is..

10:20 uur             6 rondjes erop zitten en iets meer dan 10,5 kilometer, de opstart na elke rustpauze is wel even pittig maar als ik dan eenmaal loop gaat het goed, theoretisch nog drie maar het zullen er qua kilometers toch wel vier gaan worden vindt dat ik minimaal 17,5 kilometer moet hebben gelopen.

12:10 uur             Over 20 minuten ga ik voor mijn laatste grote ronde dan zit ik op 17,5 + kilometer en heb ik het gehad voor vandaag, op zich ging het goed maar je merkt wel dat wanneer je meerdere keren hebt gelopen dat je wat stram gaat worden, als je eenmaal warm bent is het goed en loop ik lekker door. Al met al is het mij niet tegen gevallen, ik ben wel wat eerder gaan lopen na ongeveer 25 minuten pakte ik mijn jasje en pet en haalde mijn horloge van buiten (ivm GPS) om geen tijd te verliezen.

12:50 uur             Mijn trainingsdag zit er op….pfff….viel toch wel wat tegen…heb de laatste twee keer wat last van de kuit en de ademhaling gehad, maar goed ze zitten erop, lekker douchen en dan lekker relaxen…