Editie 2014

 

Ons team in 2014:

Van links naar rechts, van boven naar onderen…..

Team Captain: Marc

Lopers: Alex, Colin, Dorette, Femke, Jenny, Pieter, Ronald en Simon

Fietsers: Folkert, Harm, Helma en Raymond

Chauffeurs: Arjan, Geert, Willem en Wim

Fysio/Masseurs: Jos, Linda en Suzan

Catering / Diversen: Edwin, Eva, Ger, Sophie en Willy

Onze “grootste” sponsoren in 2014:

Boek van de dag:

Het boek van de dag geeft de gedachtes weer van Team 179: FriendsRun4Life tijdens de Roparun van 2014.

In dit boekje kan, mag en ook “moet” iedere teamlid iets schrijven op een moment wanneer hij of zij dit nodig vindt. Vanaf het moment van vertrek uit Beneden-Leeuwen tot aan Rotterdam mag hij gevuld worden. Er zijn wel wat regels waar je je aan moet houden:

 • Houd er rekening mee dat je je naam, datum, plaats en eventueel tijd noteert als je schrijft.
 • Je mag schrijven maar ook tekenen.
 • Je mag niet schelden.
 • Je mag niemand schofferen.
 • Wees eerlijk en oprecht maar laat iedereen in zijn waarde.
 • Uit je gevoelens en schrijf iets wanner je dat wilt.

Veel succes maar bovenal plezier.

Edwin van Velzen

Bekaf en niet kunnen slapen vs. “Ik ben 15 minuten onderweg en lig in Coma”. Ik ben je jaloers op je Simon!!

Colin – 12:25u (Onderweg richting Hamburg)

Net gerust. Team ontmoet, IJsselcollege 228. Mooie inrichting vrachtwagen. Kan Willy nog wat van leren. Mooie keuken erin, iedereen een eigen bagagerek, helemaal top. Iedereen heeft geplast, Eva 2x zelfs. IJsjes gegeten en Suzan twijfelde of ze een worst zou nemen van 30 cm en Ø 8 cm……toch maar niet genomen.

Edwin – 14:45u (Onderweg richting Hamburg)

In de bus naar Hamburg. Best een mooie streek dat Noord Duitsland. Onderweg reeën, vossen en buizerds gezien. Stukje in de file (vrijdagmiddagfile). Prima pension. Nu in de plaatselijke pizzeria, gezellig…..

………

Harm – ± 20:00u (Pizzeria – Barmstedt – Dld.)

Tijdens de rit naar Hamburg vonden wij het belachelijk dat we helemaal terug moesten lopen. Het is toch wel erg ver!! Maar er is één licht puntje. We hebben op de terugweg geen file! Tijdens het eten in de pizzeria “Pane & Vino” werd er druk gesproken over de nachtclub. Maar eerlijk is eerlijk altijd weer baas boven baas. Geert en Wim hadden het eerste afspraakje met een pikante dame bij de eerste tankstop.

(foto)

Dorette & Sophie – ± 20:00u (Pizzeria – Barmstedt – Dld.)

Had ik nu maar vanmiddag dat broodje met die enorme worst genomen. Ik heb HONGER!! :)

Suzan – 20:16u (Pizzeria – Barmstedt – Dld.)

Sfeer is zeer ontspannen en goed. Opvallend dat iedereen het al over de Roparun 2015 heeft terwijl die van 2014 nog moet beginnen. Kijk uit naar de dag van morgen. Heb er heel veel zin in. Iedereen succes.

Raymond – ± 20:15 u (Pizzeria – Barmstedt – Dld.)

Geweldige reis gehad met Willy en Pieter. Veel geleerd van Willy over de natuur. Met zijn allen gezellig gegeten. Geweldige avond.

Ger – ±21:00 u (Pizzeria – Barmstedt – Dld.)

We gaan, 5 minuten later dan geplanned. De adrenaline stijgt al tot grote hoogte. Toch knap een groep van 21 man en maar 5 minuutjes uitloop. Ik sta naar de busjes te kijken die wegrijden. We boffen dat we het zo goed voor mekaar hebben. Ik voel me trots, zelfs een beetje emotioneel. We hebben er 9 maanden naar toegeleefd en ook 9 maanden kei hard voor gewerkt. En nu is het zover. Het gaat beginnen, we gaan naar de start!

Colin – 08:35u (Vertrek van Barmstedt naar Start)

Beste Geert,

Een super chauffeur, super navigator, kan met iedereen omgaan, vindt alles goed, zeurt nooit en praat niet over zichzelf. Zo’n vent had ik zelfs Dorette gegund, maar helaas. Hoop dat hij ook volgend jaar weer meedoet. Beste vriend!! Kei goed en tot …..

Wim – 10:30u (Hamburg)

Tja … wat zou ik nog moeten aanvullen op bovenstaande tekst! In afwachting vol zenuwen op de start. Kom maar op! Ik ben er klaar voor.

Femke – 10:30u (Hamburg)

Eén uur voor de start, ik heb er “kei” veel zin in en ik heb het volle vertrouwen erin dat we met dit geweldige team Rotterdam gaan halen. Nu nog hapje eten en dan mogen we. Tot later!

Ronald – 10:30u (Hamburg)

De start is net achter de rug, wat een enthousiasme, tranen, vriendschap en emotie. Al is radioverslaggever Roparunradio een eer om te verslaan. En wat een bijzonder verhaal van Edwin. Dat wij een rol hebben mogen spelen in zijn enthousiasme voor het evenement. We voelen ons zeer vereerd, dit is waar wij het voor doen. Zet hem op van Roparunradio!

Jeroen de Vlaam &  Mireille de Leeuw – 11:30u (Hamburg) 

“We” zijn “weg”. Dwz – Team A is gestart! Een geweldig gevoel. Mooi weer en door de organisatie werd er echt een feestje van gemaakt. Ik heb wederom moeite om me in te houden. Denk dat het een samenloop van omstandigheden is. Bent maanden bezig en NU gaat het gebeuren. Alles komt bijelkaar en tot uitwerking. Ook speelt mee dat de twijfel toeslaat. Ik voel me goed maar kan ik 72.5 km harlopen? Enkel? Knie? Denk ook ineens aan een aantal dierbaren. Het schiet allemaal door mijn hoofd. Fck man – ik ben te laat voor ze. Daarnaast zeggen ze ook dat je besmet raakt door diegene waarmee je omgaat. Zou Fem dan toch? :). Arme meid – die houdt het niet meer van de spanning. Ze kan niet eens eten zonder over de nek te gaan. Gelukkig heeft ze een banaantje op. Fem vertelde me net voor vertrek dat ze ook verdrietig om Liz was. Wij starten met onze missie en tegelijkertijd heeft Liz haar eigen missie. Haar eerste turnwedstrijd! Ze moest ook continue aan Karin denken – morgen 6 maanden geleden dat ze stierf. Meid – houdt je rustig en kalm, het komt allemaal goed. WE GAAN HET DOEN!!!

Colin – 12:00u (Onderweg naar eerste rustplaats)

EIN-DE-LIJK dat broodje bockwurst :) – 12:40u.

Solidariteit ten top. Wim en Geert wijzen de lopers van ons en andere teams naar de juiste route op een verwarrend punt. – 12:41u.

Wim en Geert rijden iets langer dan nodig achter een wielrenster met blijkbaar mooie billen. – 12:55u.

De chauffeur krijgt een uitbrander van een motorrijder nadat we op de weg zijn gedraaid: “What you are doing is f*cking dangerous! You are f*cking dangerous!”. – 14:20u.

Harm zei “K*t”. – 18:00u.

Suzan

Pfoe wat een dag en wat een indrukken, ik kan niet meer zeggen dan geweldig echt super en wat een leuk team. Zoveel enthousiasme met elkaar. Iedereen werkt even hard mee. Vanmorgen om 5 uur al wakker …  stress … bang om … of gewoon veel licht nou ja een combinatie van. 11.25 uur gestart en daarna naar Delmenhorst waar we een super locatie hebben goede keuken en zaal accommodatie, pannenkoeken gebakken en de pasta voor de groep die zo komt staat klaar ik geef de pen nu over ….

Edwin – 18:15u (Delmenhorst)

Nou, net 2 uur rust kunnen genieten. Straks komen ze van de eerste rit terug. Benieuwd na de verhalen en hoe het ging. Dan ook aan het “echte” werk en wat mensen masseren. Team C roept wel heel hard naar een massage, maar ze moeten gewoon aan het werk. Volgens mij zijn ze voor één deel te uitgerust.

Linda – 18:30u (Delmenhorst)

Na een geweldige start met het ondersteuningsteam naar Delmenhorst (rustplaats 1). Lekker eten gemaakt door de catering. Team A binnen gehaald na mooie prestatie. Blok 1 van 5. De kop is eraf.

Marc – 19:30u (Delmenhorst)

We hebben ons eerste blokje erop zitten. Het was super. Start was zeer indrukwekkend. De teams supporten elkaar onderweg, zeer gezellig. Het was heet, ontzettend veel gedronken. Nu rusten.

Ronald – 20:15u (Delmenhorst)

Geweldige sfeer bij de start. Ook onderweg met andere teams voor steun en ervaringen. Bij Cp2 uitbrander gehad van official omdat het teamnummer niet voldoende zichtbaar was (moest vlaggetje zijn volgens de “reglementen”) Enige domper op een verder fantastische dag.

Raymond – 20:20u (Delmenhorst)

Na een hoop moeilijkheden met de Garmin bij de trainingen functioneert het apparat nu perfect. “Herberekenen” moet uit! Heel belangrijk en als er soms een andere route wordt aangegeven gewoon negeren. Na 6 uur nog 35% gevulde accu. Daar kun je mee thuiskomen.

Harm – 21:50u (Delmenhorst)

Rust op kamp …. Willy slaapt.

Marc – 22:00u (Delmenhorst)

We zijn er klaar mee … ooh sorry, voor! De actieve wissel van teams. Hier in Delmenhorst kunnen we live de wissel meemaken … mooi moment denk ik …

 • Pasta team 2                        check
 • Pannenkoeken team 1       check
 • Proviant                                check
 • Drank                                    check

…. laat maar komen.

Edwin – 22:35u (Delmenhorst) 

Pannen- & fluitwekker van Edwin. Ik weet niet in hoeverre deze gewaardeerd werd door team A.

Edwin – 22:45u (Delmenhorst) 

Rust, team B gegeten, opgefrist en richting bed. Complimenten voor team C, goed geregeld allemaal. Zo nog even met Simon biertje doen!

Marc – 00:43u (Delmenhorst)

Net klaar met massage, dacht ik “ff handen wassen”. Toen vond ik een vreemde man op het wc. De deur was nog open. Met Marc ff op slot gedaan en hopen dat wij nu wel voor ons zijn. Nog wel ff aan ’t biertje.

Linda – 00:52u (Delmenhorst)

 

Pijn is tijdelijk. Opgeven is voor altijd. Kom op we kunnen het.

Dorette

Wat een geweldig weekend is het geweest. We hebben de laatste etappe achter de rug en het onthaal was fantastisch. Het is schitterend om te zien dat je op vrijdag met mensen aan tafel zit waar je nog weinig van weet. Er is 1 doel wat ons met elkaar verbind en we worden allemaal uitgedaagd om op ons eigen manier grenzen te verleggen. Het is mooi om te zien hoe iedereen ondanks zijn moeiheid zich inzet voor dat ene doel, de Coolsingel. Nu zitten we in van de Valk te wachten totdat onze toppers van Team B ons naar de thuishaven loodst. Gek om je te bedenken dat dit topteam morgen weer thuis is en weer over gaat op de orde van de dag. Respect voor eenieder.

Pieter

Wat een topweekend en leuk idee om zo’n boekje bij te houden. We hebben als team zoveel meegemaakt. Zo’n afstand in 5 blokken. Het was soms pittig, afzien, heel veel zweten. Moeilijke momenten, vooral gisteren, dag 2, ik heb toen nl bijna de hele dag moeten janken. Pff zeg vele herinneringen die voorbij kwamen. Moeheid kwam eruit. Weinig slaap! Iedereen super bedankt! Heren bedankt voor de geweldige organisatie. Team A/B/C Bedankt voor alles! Het was zeker een avontuur voor het leven.

Liefs Femke

De vermoeidheid begint zijn tol te eisen. Bij velen is het besef van tijd volledig kwijt en normale zinnen formuleren lijkt bijna onmogelijk. De volgende kreten heb ik voorbij horen komen (en onthouden). 

 • “Waar is de bus van de sleutel”
 • “Zijn de eieren al rijp”
 • “Spreek jij Lisa nog?” “Lisa?” “Ja Lisa … Lisa ….. eh Linda”
 • “Eh” (Simon tijdens vrijwel elk woord tijdens een massage. Een muntje inwerpen en een klinker kopen bevorderde het verhaal niet)

Suzan – (ergens op de dag)

 • Wist je dat Simon als 1 van de jongste van ons team alleen maar ligt te slapen (wel een beetje jaloers op).
 • En als Simon dan wakker is hij aan het flirten is met andere weggebruikers in de file!
 • Suzan niet van Nederlandstalige muziek houd (na het RR weekend waarschijnlijk wel).
 • Geert altijd eieren zonder dooier eet omdat hij denkt dat het kuikentje er nog inzit.

Roparun 2014 in cijfers….

Opbrengst FriendsRun4Life Opbrengst FriendsRun4Life (incl. vorige edities) Opbrengst Roparun 2014
€ 10.025,23 € 10.025,23 € 5.434.006

Roparun 2014 in beeld….

Over ons

Koningstraat 24
6641 KS Beuningen

KvK 58766928
Rabobank NL27 RABO 0123483867

E-mailadres
info@FriendsRun4Life.com

Telefoonnummer
06 – 53 10 99 86

Volg ons