Op 15 maart 2015 was het dan zover! De eerste editie van de Stevensloop in de oudste stad van Nederland: Nijmegen. Met ruim 7200 deelenemers het derde (grootste) hardloop evenement in de regio. Met afstanden van 5, 10 en 21,1 km (halve marathon) de ideale mogelijkheid om te testen hoe de conditie is in de aanloop voor de Roparun van 2015. Er deden 4 teamgenoten mee aan de Stevensloop. En eerlijk is eerlijk, de voorbereiding was niet optimaal. Met de nasleep van de griep die het halve land in zijn greep hield bleek het best wel pittig te zijn. Wesley, lid van het ondersteuningsteam dit jaar, is ook aangestoken door het hardlopen en heeft middels deelname aan de Stevensloop zijn vuurdoop gehad in het wedstrijd circuit. Geveld door buikloop daags voor de start niet fit. Toch zijn eerste 5 km redelijk ontspannen volbracht. Loper Raymond met een lichte irritatie in de knie heeft de 10 km gelopen. In net iets meer dan 50 minuten een nette tijd neergezet.

De andere twee deelnemers van ons team zijn lopers Astrid en Yvonne. Astrid, in februari nog meegedaan met de midwinter marathon in Apeldoorn, verteld het volgende: “Oorspronkelijk had ik me ingeschreven voor de halve marathon, maar vanwege een slepende griep zag ik daar toch van af en besloot de 10 te rennen. Ging ik dit keer niet voor de lange afstand, ik wilde wel een extra lekkere tijd neerzetten. En dat lukte, na 50,26 minuten finishte ik, wat betekende dat ik 11.99 km per uur rende. Ik ben tevreden! Het was super om weer in ‘mien stadje’ te rennen (ik ben vorig jaar na 25 jaar verhuisd naar Eindhoven) natuurlijk met veel bekende gezichten. Maar eerlijk gezegd werd  ik van de 10 km-route niet enthousiast. Langs het industrieterrein, heen en weer over dezelfde brug… Nee, dan ga ik toch volgend jaar, óók om de mooie route, voor de halve marathon.”

Yvonne loopt al enige jaren hard maar nooit echt langere afstanden dan 10 tot 15 km. Yvonne hierover: “Begin december 2014 ben ik gestart met een schema voor de HM in 16 weken. Dit ter voorbereiding voor de Roparun. Ik loop volgens het CHI-running principe. Het is te uitgebreid om even snel uit te leggen waar CHI-running voor staat. Kijk zelf maar even op het internet en je komt van alles tegen maar het uiteindelijk doel is ontspannen en blessurevrij hardlopen. Enfin ik was goed bezig, liep 16 km maar toen werd ik ziek, ECHT ziek. Griepvirus in het oog en pijn en beroerd voelen in heel mijn lijf (1 week ziek thuis gebleven), daarna weer gaan werken, maar het sloeg weer toe! Hoesten, hoesten, verhoging en uiteindelijk overgegaan in een holte ontsteking. Één week voordat de Stevensloop zou beginnen, werd ik redelijk de oude en wilde ik kijken of ik het wel kon, daarom een duurloop gelopen van bijna 19 km (2.15u). Maar ja, het lijf was wel uitgeput. Doodmoe was ik…!”

Uiteindelijk na ongeveer 10 weken training en bijna 5 weken ziek te zijn geweest, heeft Yvonne toch de HM uitgelopen in 2.22,41. “Wat was ik blij dat ik het gehaald had en supertrots. Een heerlijk gevoel en wat een geweldige wedstrijd. Mooi parcours, leuke mensen ontmoet en emotionele momenten beleefd. Ondanks de haperende voorbereiding heerlijk ontspannen gelopen met een hartslag tussen de 146 en 156. Dat is wat je tijdens de technieken CHI-marathon leert, op een lage hartslag lopen. Ik pak het schema weer op waar ik gebleven ben en ik ben dankbaar, dat ik weer beter ben en mag hardlopen. Namasté “

 

007