Op zondag 22 maart stond wederom een mooi hardloopevenement op de kalender: De 10de editie van de Venloop. Dit keer was ons team vertegenwoordigd door 4 mannen. Team Captain Colin en lopers Marc, Philip en Ronald. In eerste instantie zouden Philip en Ronald niet meedoen echter door het ‘afhaken’ van oud-teamgenoot Alex (blessure) en teamgenoot Femke (past niet in trainingsschema marathon) hadden ze alsnog besloten om mee te doen. 

 WP_20150322_13_24_42_Pro

“Nog fris en lachend – 15 minuten voor de start”

 

Hoewel niet allemaal in hetzelfde startvak gingen alle 4 de heren voor de halve marathon, een afstand van 21,1 km. De weersverwachtingen waren goed, droog en niet te warm. Bij aanvang van de start mocht er gerust gezegd worden dat het erg fris was. Echter eenmaal aan het lopen was de temperatuur perfect. Wat we van te voren al gehoord hadden, bleek niet gelogen. Een niet al te druk deelnemersveld (± 6500 deelnemers) en een hoop support aan de kant maakte dit evenement tot een super sfeervolle wedstrijd. De start ging geleidelijk en soepel en gesteund door rijen dikke toeschouwers langs het parcours koste het de nodige moeite om niet te snel weg te gaan. Colin verteld: “Ik heb 3 weken geleden met trainen een blessure in de kuit opgelopen. Tot voor een paar dagen terug nog niet helemaal weg maar na goed overleg met de fysio het groene licht gekregen om te starten op de voorwaarde dat ik niet te hard van stapel zou lopen. Kortom – uitlopen belangrijker dan een streeftijd neerzetten. Direct, waren Philip en Ronald snel weg. Door de sfeer en het enthousiaste publiek langs de kant had echt geen idee hoe snel we liepen. Toen ik door de herrie heen in mijn oor hoorde dat we op 12 weggingen realiseerde ik me dat dit niet in lijn met het advies van de fysio was. Ik had snel een rustiger tempo gevonden en dit ging buiten de verwachtingen erg lekker. Uiteindelijk er iets minder dan 1 uur 58 minuten overgedaan en ben ik zeer tevreden.

Ook de andere 3 heren zijn tevreden over het resultaat. Ronald hierop: “Wanneer we dit vol kunnen houden ziet het er allemaal goed uit voor de Roparun. Het is dus een kwestie van fit blijven en zorgen dat we niet geblesseerd raken. En wat betreft de Venloop……wat een gezelligheid en sfeer, dit smaakt naar meer en dus …….tot de volgende editie!” 

WP_20150322_17_03_48_Pro “Iets minder fris maar nog steeds lachend – gefinished”